husbilen

Alla inlägg den 9 augusti 2009

Av Monica & Kurt-Allan - 9 augusti 2009 14:40

Har varit borta med husbilen från fredag till i dag på förmiddagen. Hade bestämt med Margit och Lars-Erik att vi skulle träffas i Umeå eftersom de är på väg upp till Abisko för en vecka i fjällen tillsammans med sina söner.

Fredagskvällen vankades det surströmming på vägverkets rastplats i Sävar, efterrätt var goda jordgubbsbakelser så att även vi fick lite godis fast vi inte var på Annelis kalas. Lördag gick vi på Nolia från kl 10.30 till kl 18.00 med endast en lunchpaus tillsammans med hundarna någon gång vid 2-tiden. I mathallen smakade vi nog det mesta som gick att smaka på så egentligen hade vi nog inte behövt någon lunch. Det blev inte så mycket handlat den här gången heller, endast lite riktig choklad från Choklad-Jenny.

Kvällen tillbringade vi på rastplatsen i Sävar och då kom engångsgrillarna fram och det grillades lammkött, till det potatissallad och tomatsallad, efter ostar och frukt och sist kaffe med nötkongresser. Gissa hur man mådde i natt, får nog på alvar ta och hänga med på Marias fikaförbud, undrar hur länge det ska vara för om ca 1,5 vecka åker vi till Tallin med Kurt-Allans gamla arbetskompisar så då blir det nog mycket mat och fika och jag läste att i Tallin hade de en chokladeria och det lovar ju gott. I kväll blir det blåbärspannkakor.

Sedan så får vi nog vara lite vaksam på var vi har Emra för i fredags innan vi skulle fara hittade Kurt-Allan henne inne i hönsburen, hon hade tryckt undan nätet och krupit in. Vet inte om det var hönsen hon var ute efter eller om hon skulle kolla om de hade ätit upp alla julkakor som de hade fått som muta på morgonen för att jag hönsrädda människa skulle våga hömta äggen. I början av veckan slank hon med in då jag skulle ge kycklingarna mat och tog en kyckling men eftersom jag vrålade åt henne så släppte hon den, så våra höns och kycklingar lever farligt när hon är i farten.

Ovido - Quiz & Flashcards