husbilen

Alla inlägg under juni 2009

Av Monica & Kurt-Allan - 10 juni 2009 20:05

Som jag skrev tidigare så var vi till Maria och åt palt och sedan skulle hon och Anneli åka upp på fjället och först skulle Maria lägga ett spår till Jackpot och sedan skulle de gå ett blodspår med Olga, det var vad Maria sa till mig. De åkte före kl fem och när klockan började närma sig halv sju började jag bli lite orolig för det finns ju mycket björn här i skogarna och så kunde de ju ha gått vilse. Straxt före sju kom de tillbaka och då hade de varit till Tre-sjö och gått ett öppenklasspår för Monica Carman med domaraspirant. Olga hade bara fått ett tredje pris eftersom hon reagerade så starkt på skottet och hade behövt hjälp av domaren 2 gånger. Monica tyckte att de skulle träna mer skott och med kraftigare kaliber än 22. 22 har de provat här hemma och det har gått bra. Nu har de sommaren på sig för att träna och kanske försöka sig på fler öppenklass spår.

Av Monica & Kurt-Allan - 10 juni 2009 14:34

Som vanligt när jag kommer hem så skällde och skuttade mina hundar när jag kom från Bjurholm i dag, men det kom en hund till, "lilla" Ally kom sättandes hemifrån sig och var jätteglad för "mormor" kom hem kanske kunde man få en extra karamell. Gissa om det sved i hjärtat när jag var tvungen att gräla på henne och skicka hem henne, såg riktigt hur besviken hon blev. Som tur var glömde hon det tills hon och Maria kom hit en stund senare.

Nu börjar det dra ihop sig till att packa husbilen inför semestern. Det blir lite svårt att få med allt man vill och samtidigt hålla vikten, synd att man ska ha så många skåp som vill bli fyllda. Hoppas bara att det blir varmare än vad det är här nu för här behöver man nästan ha yllekalsonger och jag lägger över pelargonerna varje kväll så att de inte ska frysa.

I kväll har jag bjudit in oss på paltkalas hos Maria och det känns skönt att slippa laga middag, tror jag ska baka lite för att ta med i husbilen.

Av Monica & Kurt-Allan - 7 juni 2009 17:55

I dag har Emra och Olga varit på agilitykurs här i Karlsbäck, Zuri från Umeå var också med och Willy, Bixa, Dilba och Nisse. Alla hundar med mattar och hussar fick jobba ordentligt och det var tur för det var kallt och lite småregnigt. Emra gick med Elvira och de körde större delan av tiden okopplad men tillslut blev Emra så trött i huvudet att hon bara satte sig ner och visste inte vad hon skulle göra. Olga med Rebecka jobbade på bra och skulle nog ha kunnat springa runt banan hela dagen utan uppehåll. Ett tag blev det även fart på Dilba för grannens katt kom upp på planen så Dilba och Olga gav sig iväg efter den. Som tur var kom den tillbaka mot banan och klättrade upp i ett träd och då gick det bättre att få tag i Dilba och Olga.

Zuri tyckte att det var en spännande dag med en massa saker att titta på och var kanske inte så koncentrerad alla gånger men hon kunde hoppa, gå igenom tunneln, hon hoppade visst rakt upp på tunneln en gång, och provade även på 4 pinnar slalom. Zuri med hussar och matte är välkommen hit så ofta de vill för att träna och jobba och medföljande folk kan bjudas på grillad middag.

Nu är det endast en vecka kvar tills semesterresan börjar så jag har börjat plocka ihop endel saker som ska med ut i husbilen hoppas bara på att det blir varmare än det är nu.

Av Monica & Kurt-Allan - 6 juni 2009 14:49

I dag har hundarna och deras förare (Emra med Maria och Olga med Anneli) skött sig riktigt bra. 7:15 i morse lastade vi bilen med hundar, förare och fikaväska för att åka till Trehörningsjö och den traditionsenliga viltspårtävlingen. I år var det många hundar med men vi trodde oss ha stor chans att få med pokalen hem för Emra är ju grym när hon spårar, har kallats för både strykjärn och tåg eftersom hon går mitt i spårkärnan. Enda nackdelen är att hon har så brottom och markerar för skottet. I dag fick hon sitt tredje förstapris men pokalen kom inte med hem till förtrytelse för endel. Olga gick en godkänd anlagsklass och fick bra kritik, jag hade nog inga förhoppningar om att hon skulle klara sig för jag har för några år sedan försökt gå med henne men hon har inte verkat intresserad. Hundarna med förare har bara tränat 2gånger så de var alla riktigt duktiga och det slutar ju med att det ska bjudas på tårta. Just nu har jag två marängtårtsbottnar i ugnen och nu är det absolut sista gången jag försöker baka marängtårta för den första botten den var gräddad för minst 45 minuter sedan och när jag skulle sätta över den till bakgaller för att svalan så var själva sockerkaksdelen ogräddad så i med den i långpannan igen och in i ugnen med den andrra som jag inte har vågar prova, den har stått inne i 40 minuter nu. Och hjälp nu kommer de som ska fika tårta vad ska jag göra sätta in dem i frysen eller.

Av Monica & Kurt-Allan - 2 juni 2009 13:41

Trots att jag hotat med att koka Lukas i vin om han gal på morgonen så hörde jag honom kl 03.00 i morse men sedan måste jag ha somnat och sovit hårt för jag hörde inte av honom något mer. Kan inte förstå varför han ska  behöva gala på  natten när han är tyst på dagarna. Har inte sett till några ägg ännu men de kommer väl medan vi är borta.

Av Monica & Kurt-Allan - 1 juni 2009 19:06

Nu är det endast 2 veckor kvar innan vi åker på semester och nu har vi ändrat våra semesterplaner. Baltstaterna kändes lite osäkert efter den finansiella krisen som har varit denhär vintern så jag har beställt biljetter  mellan Trelleborg och Rostock och vart det blir när vi kommit så långt bestämmer vi då, beror på dagsformen. Kurt-Allan föreslog Kroatien så vi får se.

Så till hönsen, Claudia och jag hade ju beställt vita höns från Ö-vikstrakten, men när det fanns bruna höns inom Bjurholms kommun köpte vi sådana istället, men några ägg har vi inte sett till fast leverantören påstod att de skulle börja värpa med en gång. Maria påstår att de måste få större kam först för så var det med deras vita hönor. Tuppen Lukas gjorde entre i fredags och jag tyckte att det var onödigt att ha en tupp för han lägger ju inga ägg och vi ska ju inte ha några kycklingar heller, fast det vet man ju aldrig med Maria och Anneli vad de får för sig. Ett vet jag i allafall, om han fortsätter med att börja sin morgonkonsert  kl 03.30  så blir han kokt i vin.

Ovido - Quiz & Flashcards