husbilen

Alla inlägg under september 2009

Av Monica & Kurt-Allan - 11 september 2009 19:28

Idag skulle jag frosta av frysen och städa lite eftersom älgköttet skulle komma imorgon, jag ska kanske åka in till stan o handla och så är det älgfest i morgonkväll och på söndag ska jag ha kalas för Claudia som har fyllt år.

Började bra med att jag plockade ur frysen och gick på promenad men sedan sket det sig. Gubbarna bestämde sig för att det skulle styckas idag för imorgon var det ju fest så de skulle nog inte hinna både stycka och ta hand om köttet, festen börjar 19.00 Vad gör amn när frysen håller på att avfrostas och det kommer kött, inte bra planerat, som tur var har Kurt-Allan tömt frysen där hundbenen har varit så det var till att bära kötttet ut till garaget. Någon städning har det inte blivit och nu hade jag tänkt baka lite bröd inför söndag, hade hittat ett spännande recept i en tidning, men tror ni att jag hade grahamsmjöl, nej, nej . Hoppas nu på Maria.

Ska nu skriva en handlingslista för imorgon och när vattnet blir varmt måste jag diska.

Av Monica & Kurt-Allan - 11 september 2009 08:14

Glömde igår att berätta att Olga gick ett blodspår med Anneli, beskrivning av det finns på www.teamme.bloggagratis.se . Matte håller inte med om att Åssihjärnan skulle vara liten utan det är väl för att det finns så mycket där som det ibland är svårt att hålla sig till ämnet.

  

Hon är väl bra fin även om hon ibland är en virrhjärna













Av Monica & Kurt-Allan - 10 september 2009 21:35

I dag har det varit en Lenadag igen, det betyder att Claudia o Lena kommer hit och medan Claudia springer med Maria o Anneli så får jag ta hand om Lena. Är det väder brukar vi ta sittvagnen o gå på en promenad och ibland får även rottisen Ally följa med, det blev lite spännande idag för de hade skjutit två älgar som fanns i slakthuset och skulle Emra vara där så kunde det bli bråk, för hon vakter sina älgar noga. Nu hade de som tur var åkt iväg för att fortsätta att jaga. Efter motionsturen så blir det ofta gofika, Claudia hade med sig en plommonkaka och det smakade ju bra.

I går beställde jag en tysk stickbok, Socken aus Aller Welt, fast jag inte kan språket men den lär gå bra att följa mönstren ändå. Det är spännande med en ny bok eftersom stickning är min passion, kan inte leva utan stickning och garnaffärer måste jag gå fort förbi annars slinker det med några nystan garn. Just nu stickar jag en mössa till Lena.

Av Monica & Kurt-Allan - 9 september 2009 18:51

I dag har det varit lugnt, har stått i tvättstugan och strykit kläder nästan hela dagen. För att få lite roligare har jag lyssnat på sista delen av Rödluvan av Unni Lindell och börjat på honumgsfällan av samma författtare. Har man som jag lyssnat på flera böcker efter varandra så blir det lite tråkigt för de liknar varandra. Har också läst lite i boken Balkan betyder berg av Kjell-Albin Abrahamson. Efter att vi under semestern var i Kroatien har jag försökt läsa lite om vad som hände där efter att muren föll.

Av Monica & Kurt-Allan - 8 september 2009 19:40

I dag har det varit premiär på gymet. Det var Elvira, Claudia, Lena o jag som var dit och körde vårt program för första gången i höst. Anneli o Maria skulle också komma men de ångrade sig och for ut o sprang istället.

Lena passade på att krypa två steg för att komma åt en kaka som hon såg, annars tyckte hon nog att vi såg roliga ut där vi for omkring på golver och i redskapen. Nästa träning blir på lördag.

  

En liten bild från gymet, Lena är lite ledsen o Elvira ligger på mattan och har gjort någon rörelse där.


Älgjakten har gått trögt idag också, det är visst bara Emra som har sett älg och då var det på fel sida rågången, björnen har visst också varit i farten idag.













Av Monica & Kurt-Allan - 7 september 2009 20:34

I dag har det varit första dagen på årets älgjakt och inte en älg har Emra och husse sett, men husse påstår att Emra har skällt björn. Felix har följt med idag och han hade tagit denna bild.

 

 Det kanske inte är så underligt att de inte har sett någon älg.

Jag har hört på kommunikationsradion och på den trafiken  verkar det också som att det finns inga älgar i år, finns kanske för många björnar eller också är älgarna kloka djur som förstår att när det blir tyst i skogen, alla som är där smyger och viskar och så eldas det lite var stans.









Av Monica & Kurt-Allan - 7 september 2009 08:48

Jaha får väl börja om från början för inlägget jag skrev igår försvann när jag skulle göra en rättelse.Jag åkte ju redan på fredagkväll till Sävar för att Annika skulle följa med till Dannero och se när Elvira tävlade, hon har haft det som mål när hon när hon började träna och med var hon hela dagen, strongt gjort. På andra bloggar kan ni läsa om resultaten så här visar vi bara några bilder.

 

 Här smids planer på hur konkurrenterna ska tas.

 

 Tydligen bra planer för Anneli med sir Roland kom 2:a och Maria med Sonny kom etta och därmed klubbmästare i W. Pleasure.

 

 Jackpot var dagen till ära försedd med kedjor och väldigt tuff där han satt på läktaren o spanade in de bekanta hästarna med matte o tant Maria.

 

 En som också spanade var Zuri som med matte Catarina var på sin första Westerntävling, det var första gången för matte också så båda var helt slut när vi åkte hem.


 Här är en som inte är så intresserad av vad som händer på banan utan sover skönhetssömn, men hon har också blanka kedjor dagen till ära.

 

 Här en bild på Maria o Rebecka. Rebecka tog hand om den häst som Maria inte red eftersom hon tävlade både Sonny o Jackson. Jacksonmatte hade ju flytt fältet ända till Korea.

 

 Ärevarv för Anneli o Sir Roland som blev etta och klubbmästare i Reining och Maria och Jackson eftersom Maria blev High Point Rider.

Dagen avslutades med gemensam middag på restaurang Målet i Ö-vik för Team ME med supportrar men då låg kameran kvar i husbilen.















































Av Monica & Kurt-Allan - 4 september 2009 08:44

I dag öser regnet ner så jag tror att det blir inte ens en tur till hönsen för att plocka ägg och hur ska jag få ut packningen till husbilen utanatt allt är dyngsurt.

I går var catarina o Zuri här och hälsade på och det var full fart på Zuri när vi var ute och Catarina lyckades att få henne att gå utan att dra sista biten när vi var ut och gick.

Ikväll ska Niclas, Felix och jag åka med husbilen till Sävar för att i morgon ta med Annika D till Bollstabruk där det är Westerntävlingar hoppas bara att det är bättre väder eller att det är inomhus för annars blir det svårt.

Det är Elvira o Allan, Anneli o Sir Roland, Maria o Sonny och Maria o Jackson som ska tävla så vi håller tummarna för dem alla, tror att endel har fått fjärilar i magen.

Ovido - Quiz & Flashcards